Nieuws

Warmtemeters

warmtemeterVoor de verdeling van de totale stookkosten worden de warmemeters op uw verwarmingen jaarlijks uitgelezen. Gebaseerd op het aantal tikken dat de meters in uw woning hebben geregistreerd wordt uw bijdrage berekend. Dit gebeurt door het totaal gasverbruik te verdelen door het totaal aantal tikken van het gehele complex zodat we weten hoeveel een tik kost. Vervolgens wordt dit vermenigvuldigd met het aantal tikken wat u verbruikt heeft. Hier wordt uw totaal aan maandelijks betaalde bijdrage vanaf gehaald en het restant (postitief of negatief) dient te worden bijbetaald of krijgt u teruggestort.

De meters op de verwarming zijn eigendom van Ista. Ista is de partij die de meters ook uitleest. De meters zijn inmiddels al weer meer dan 10 jaar oud en zijn aan vervanging toe. Nederwoon heeft hiervoor bij verschillende partijen offertes opgevraagd en de kosten/baten vergeleken. Hieruit is het advies gekomen om te kiezen voor een leverancier welke werkt met nauwkeurige meters die op afstand kunnen worden uitgelezen. Hierdoor worden er jaarlijks kosten van een meteropnemer uitgespaard en hoeft u niet speciaal thuis te zijn om de meteropnemer toegang te verlenen tot uw woning. Misschien biedt dit systeem ook een mogelijkheid om zelf tussentijds de meterstanden uit te lezen, zodat u kunt zien wat uw verbruik is.

Voor het vervangen van de meters zal toegang tot uw woning noodzakelijk zijn. Wanneer dit zal gebeuren is op dit moment nog niet bekend maar zal door Nederwoon ruim van te voren worden aangekondigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *