Nieuws

Nieuwe CV Ketels

cvOp dinsdag 23 augustus is leverancier De Ruijter begonnen met de werkzaamheden voor het vervangen van de oude CV ketels. Dankzij goed onderhoud hebben de oude ketels altijd trouwe dienst bewezen maar is nu is het toch echt tijd om ze te vervangen. We willen voorkomen dat we tijdens de wintermaanden in de kou komen te zitten mocht de oude installatie er onverwachts mee ophouden en daarnaast zijn de oude ketels ook enorme energieslurpers en dat past eigenlijk niet meer in deze tijd van duurzaamheid.

De nieuwe installatie zal bestaan uit 6 hoogrendement CV ketels die in een cascade opstelling worden geplaatst. Dat wil zeggen dat de ketels automatisch worden ingeschakeld naar gelang de vraag. Als bijvoorbeeld een enkele bewoner de verwarming open draait zal er maar 1 ketel actief zijn en zodra er meer vraag is zullen er extra ketels worden ingeschakeld. In de oude situatie hadden we twee grote ketels, dus als er maar weinig vraag is dan stond er alsnog een grote energieslurpende ketel te draaien.

De Ruijter zal de komende weken nog druk zijn met het installeren van de nieuwe ketels en aanbrengen van de nodige af/toevoer buizen op het dak en verwacht eind week 36 (9 september) de nieuwe installatie in bedrijf te kunnen nemen.

Gelukkig voor ons is het weer zodanig dat we geen verwarming nodig hebben, voor de monteurs is het helaas minder prettig vertoeven op het hete dak. We wensen hen succes met de installatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *